Normal_knaw_logo

Boekontwerpster Irma Boom wordt in september de nieuwe artist-in-residence in Rome. Zij zal drie maanden wonen in het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) en ontvangt een beurs. Het KNIR is de grootste en oudste van de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB) en eigendom van zes Nederlandse universiteiten. Dit meldt de KNAW.

Irma Boom kan in Rome in oude bibliotheken, waaronder die in Vaticaanstad, de materialiteit van oude boeken onderzoeken. Voor dat werk kan Irma Boom samenwerken met de wetenschappers die tijdelijk wonen en werken op het KNIR. Het resultaat van haar onderzoek zal Boom publiceren in haar project Book on Books. 
 
De Akademie van Kunsten en het KNIR bieden elk jaar een residency aan een kunstenaar die in Rome wil werken. Doel is de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap te bevorderen. De Akademie van Kunsten is een onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is in 2014 opgericht. Het Koninklijk Nederlands Instituut Rome is een te Rome gevestigde wetenschappelijke instelling die tot taak heeft het Nederlands universitair onderwijs en onderzoek te bevorderen. Als grootste en oudste van de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB) is het KNIR eigendom van zes Nederlandse universiteiten (UvA, RUG, UL, RU, UU, VU).
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids