Normal_meisjes_kinderen_tekenen_schrijven_huiswerk_schoolopdracht_schoolwerk_klas_leerling

Op 24 mei wordt de eerste NWA-brede call gepubliceerd, waarin het mogelijk is om onderzoeksvoorstellen in te dienen. Tijdens de feestelijke lancering van het NWA programma was de boodschap duidelijk: durf grote vragen aan te pakken en doe het samen. Om dit te vergemakkelijken voor het thema Jeugd is er een informatie- en netwerkbijeenkomst van de route 'Jeugd inontwikkeling, opvoeding en onderwijs' op 7 juni in de Jaarbeurs MeetUp in Utrecht. Dit meldt ZonMw.

De bijeenkomst is voor iedereen die geïnteresseerd is in het doen van onderzoek in het jeugdveld: van onderwijs tot jeugdzorg, en van gelijke kansen tot opvoeding. Onderzoekers, maar zeker ook praktijkprofessionals die geïnteresseerd zijn in deelname aan onderzoek zijn welkom.

NWA programmering

Op 24 mei wordt de call for proposals gepubliceerd op nwo.nl/nwa. Tijdens de bijeenkomst volgt een korte toelichting, maar is er vooral veel ruimte voor vragen. Specifieke vragen over de call kunt u ook stellen via nwa@nwo.nl. Thema's die aan bod komen zijn: digitale wereld en individualisering, stress, goede basis - eerste 1000 dagen, betekeninsvol en optimaal leren en ontwikkelen, gezond thuis en op school, diversiteit en (on)gelijkheid, 21st century skills en bildung, en de ideale maatschappij. 

Binnen het NWA programma is ruimte voor grote aanvragen, zowel in middelen als in consortium. Het beschikbare budget voor de NWA is 70 miljoen euro in 2018, 108 miljoen euro in 2019, 130 miljoen euro in 2020. Dit is bestemd voor fundamenteel, toegepast en praktijkgericht onderzoek. Het onderzoek moet passen binnen één of meerdere van de 25 NWA-routes, interdisciplinair van karakter zijn en leiden tot wetenschappelijke en maatschappelijke ‘doorbraken’.

Meer informatie en aanmelden

Meer informatie, bijvoorbeeld over de thema's, het programma en aanmelden, vindt u in het agenda-item op www.zonmw.nl. Voor vragen over deze bijeenkomst, de route Jeugd en de kennisagenda Jeugd: info@nro.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids