Normal_studenten__luisteren__hbo__uni__college

Internationale studenten zijn erg tevreden over de Erasmus Universiteit Rotterdam. De universiteit scoort het beste van 8 hogeronderwijs-instellingen in de nieuwste International Student Barometer (ISB), een enquête onder internationale studenten. Dit meldt Erasmus Universiteit.

Uit de ISB blijkt dat internationale studenten erg tevreden zijn over de EUR. Vergeleken met de zeven andere deelnemende instellingen heeft de Erasmus Universiteit het hoogste overall gemiddelde op dat vlak, met 84,5 procent. Op de (algemene) vraag: ‘Ben je tevreden over de Erasmus Universiteit?’ antwoordt meer dan 91 procent bevestigend.
 
Vooral over hun verblijf, ondersteuning en hulp bij aankomst in Rotterdam zijn de internationale studenten zeer te spreken. Denk daarbij aan het opbouwen van een sociaal leven, zoals het maken van vrienden en het verenigingsleven. Het gaat ook om het gevoel van veiligheid en de beschikbaarheid van goede verbindingen. Verder waarderen de studenten het welkom dat ze in Rotterdam krijgen en het multiculturele karakter van de universiteit. Op al deze aspecten komt de EUR overall als beste uit de bus. 
 
Betaalbare huisvesting vinden is wel een aandachtspunt voor de internationale studenten, zo blijkt uit de ISB. Hier wreekt zich hoogstwaarschijnlijk de overspannen woningmarkt. 
 
De studentenpopulatie van de Erasmus Universiteit wordt steeds diverser. De universiteit telt nu circa 115 nationaliteiten. Een zo divers mogelijke ‘international classroom’ is van belang voor de zowel 23.000 Nederlandse als ruim 5.600 internationale studenten. Onderwijs en onderzoek zijn gebaat zijn bij een brede diversiteit aan onderzoekers, studenten en medewerkers. Elk individu brengt zijn eigen mening, kennis en ervaring mee. Een international classroom is goed voor het onderwijsniveau en bereidt studenten voor op werken in een steeds internationalere werkomgeving - ook als ze niet daadwerkelijk in het buitenland gaan werken.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids