Logo_nwo_logo

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) mag dit kalenderjaar starten met een programmaronde rondom de Nationale Wetenschapsagenda. Daarvoor is dit jaar 70 miljoen euro beschikbaar. Over de invulling van het programma wordt momenteel door het NWO overleg gevoerd met het ministerie van Onderwijs en partners van de Kenniscoalitie. Dat meldt NWO.

Het beschikbare bedrag van 70 miljoen euro zal oplopen tot 108 miljoen in 2019 en 130 miljoen vanaf 2020.  Dat geld kan worden gebruikt voor fundamenteel onderzoek, toegepast en praktijkgericht onderzoek.
Pas als het NWO de formele opdracht heeft gekregen van het ministerie van Onderwijs en de randvoorwaarden bekend zijn, kan het tijdpad voor de uitvoering van het programma worden bepaald. Verwacht wordt dat hierover volgende maand meer duidelijk wordt.

Ook wie er binnen het programma van de Nationale Wetenschapsagenda in kunnen dienen is nog niet bekend. Het ministerie van Onderwijs wil in ieder geval een breed samengestelde meerjarige consortia stimuleren. Het doel daarvan is onder meer om kennis voor wetenschappelijke doorbraken voor maatschappelijke opgaven te ontwikkelen.

Over het NWO-onderzoeksprogramma Nationale Wetenschapsagenda is meer informatie te vinden op de website van de Nationale Wetenschapsagenda. Voor vragen kan tevens gemaild worden naar nwa@nwo.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids