Normal_studenten_studiegroep_samenwerken

Het Polakgebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam blijft nog zeker tot maart 2018 gesloten. Eerder werd bekend dat het pand dicht moest, omdat de bouwconstructie van de vloer niet stevig genoeg zou zijn. Om die vloer te kunnen verstevigen heeft de universiteit nog een paar maanden de tijd nodig. Wel zijn er vanaf volgende week nieuwe studieplekken voor studenten beschikbaar op de campus. Op die manier blijft het aantal plekken om te kunnen studeren intact. Dat meldt Erasmus Magazine.  

De oplossing om de vloeren stevige te maken voldoet aan de eisen van de overheid. Alle colleges die tot aan de verwachte heropening in maart stonden gepland, worden omgezet naar andere locaties. 

In het Sanders-gebouw zijn vanaf deze week de meeste nieuwe studieplekken te vinden. In dit pand is dan ook het studielandschap van ESSB te vinden. Bovendien worden er ruimere openingstijden ingevoerd. Het Sanders-gebouw is vergelijkbaar met de universiteitsbibliotheek geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 24.00 uur. In het weekend is het pand toegankelijk van 10.00 tot 21.00 uur. Op deze dagen kunnen studenten ook in de collegezalen terecht.

Andere gebouwen van de Erasmus Universiteit krijgen ook enkele nieuwe studieplekken. Zo komen er in Tinbergen bijvoorbeeld stille studieplaatsen die per 5 december gebruikt kunnen worden. Daarnaast werkt de universiteit in de Theil-hal en in Siena aan studieplekken met een meer informeel karakter.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids