Normal_rug__universiteit_groningen__academiegebow

De stemming over de plannen voor een Chinese campus van de Rijksuniversiteit Groningen gaat morgen niet door. De aanvraag het oprichten van de University of Groningen in Yantai wordt eerst aangepast. Deze nieuwe aanvraag wordt naar verwachting in oktober ter instemming voorgelegd aan de medezeggenschapsraad. Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen.

Voordat de universiteit de aanvraag voor een vestiging in China kan indienen bij het ministerie moet de Universiteitsraad goedkeuring geven. Al voor de stemming die voor volgende week gepland stond is echter duidelijk dat een meerderheid van de raad zich niet kan vinden in het aanvraagdocument. De Personeelsfractie en studentenfractie lijst Calimero, die samen een een meerderheid vormen, lieten in een gezamenlijke verklaring weten zorgen te hebben over een campus in China. De huidige aanvraag neemt deze zorgen niet weg, aldus beide fracties.
 
Het college van bestuur vindt het belangrijk dat er draagvlak is binnen de universiteit voor de campus in Yantai en past daarom het document aan. Het college heeft vertrouwen in het vervolg; er is nog voldoende tijd om de aanvraag aan te passen in afwachting van de definitieve Algemene maatregel van bestuur van het ministerie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids