Normal_student_leren_boek

In oktober van dit jaar vindt er een drietal regiobijeenkomsten plaats over het begeleiden van studenten met psychische klachten. De sessies worden georganiseerd door expertisecentrum handicap + studie. Dat meldt handicap + studie. 

Steeds meer studenten met psychische klachten volgen een opleiding in het hoger onderwijs. Hogescholen, universiteiten en studenten hebben vaak veel vragen over de omgang met deze groep studenten. Tijdens de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de begeleiding van deze jongeren.

Op 3 oktober aanstaande is de eerste van drie bijeenkomsten in Wageningen. Een week later, op 10 oktober, vindt er een bijeenkomst plaats op de Universiteit Twente in Enschede. Op 12 oktober kunnen geïnteresseerden terecht op de Haagse Hogeschool in Den Haag. Alle sessies starten om 10.00 uur en duren tot circa 14.00 uur. Informatie over de inhoud van het programma is binnenkort te vinden op de website van handicap + studie. Via die site kunnen mensen zich ook aanmelden voor een van de drie bijeenkomsten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids