Normal_groepswerk__studenten__laptop__buiten__hbo__uni

Studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zullen waarschijnlijk de eerste weken van hun studie doorbrengen in een tent. Het nieuwe gebouw van de faculteit Rechtsgeleerdheid is nog niet af. En grote tent op een ponton wordt nu klaargemaakt als collegezaal voor zo’n 450 studenten. Dit melden NOS en Het Parool.

De planning was dat de rechtenstudenten na de zomer zouden verhuizen naar een nieuwe campus, maar de werkzaamheden aan het gebouw zijn nog niet gereed in september. De UvA wil dit nu oplossen door een grote tent op een ponton op een gracht op het Roeterseiland te plaatsen. Hierdoor hoopt de universiteit te voorkomen dat studenten ver moeten reizen tussen colleges en de bibliotheek. In de tent is elektriciteit, wifi en een systeem om te koelen of verwarmen. 
 
Sommigen suggereren dat de tent ook het teveel aan aanmeldingen moet oplossen. De UvA heeft in vergelijking met vorig jaar twee keer zoveel aanmeldingen van nieuwe studenten gehad  Volgens de universiteit is dat echter niet de reden dat de tent wordt neergezet. 
 
Studentunie ASVA laat weten het een vreemd verhaal te vinden. Een tent is beter dan niets, aldus de ASVA, maar de unie hoopt dat de studenten zich voldoende kunnen concentreren in de tent. De Centrale Studentenraad van de UvA is boos over de komst van de tent. De raad had al eerder aangegeven de datum van 1 september onrealistisch te vinden voor het in gebruik nemen van het gebouw. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids