Normal_fietsen_fietsstalling

Amsterdamse studenten zijn boos op het boekingsbedrijf Booking.com. Via fietszadelhoesjes zou het bedrijf studenten oproepen om hun kamer te verhuren aan toeristen. Maar volgens de studentenunie ASVA mag dit helemaal niet en wordt de druk op de woningmarkt daardoor nog verder opgevoerd. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het boekingsbedrijf Booking.com had eerder een actie waarbij het hoesjes om fietszadels deed in de buurt van studentencomplexen. Hiermee werden studenten verleid om 'vandaag te beginnen met verdienen'. De studenten hebben nu aan werknemers van Booking.com speciale pamfletten uitgedeeld. Hierop staan de regels voor vakantieverhuur van de gemeente Amsterdam beschreven. 
 
Want de meeste studenten zouden hun woning helemaal niet mogen verhuren, zeggen studentenunie ASVA en de Jonge Socialisten. Bovendien wordt door dergelijke acties het steeds aantrekkelijker voor verhuurders om hun woningen te verhuren aan toeristen in plaats van aan studenten. En de kamernood is al erg hoog, zo bleek vorige week.
 
In een reactie zegt Booking.com dat hun actie niet specifiek gericht is op studenten. De werving zou ook in meerdere steden lopen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids