Studentenvakbond kritisch op afhandelen storing UvA

Door een storing bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) konden gisteren duizenden studenten hun online tentamen niet maken. De storing werd na vier uur opgelost, tot de opluchting van Amsterdamse studentenvakbond ASVA. De vakbond heeft echter ook kritiek op hoe de situatie is afgehandeld. Dit meldt NOS.

Een deel van de studenten dat gisterochtend probeerde in te loggen voor hun digitale tentamen kreeg dat niet voor elkaar door de storing. De universiteit loste het probleem op en gaat ervan uit dat het om een eenmalige storing gaat. De tentamens die voor de rest van de week gepland staan kunnen wel gewoon doorgaan.

Online onderwijs

Studentenvakbond ASVA is blij dat het probleem opgelost is en de rest van de tentamens wel door kunnen gaan, maar is kritisch op de afhandeling. “We hadden verwacht dat de UvA de studenten tegemoet zou komen”, aldus ASVA-voorzitter Maarten van Dorp. “Bijvoorbeeld door een extra herkansing te bieden voor het tentamen dat ze nu moeten inhalen.” De vakbond protesteerde recentelijk al tegen online onderwijs en volgens Van Dorp laat de storing van gisteren zien dat digitaal onderwijs niet dezelfde zekerheid kan bieden als fysiek onderwijs. “We snappen dat wat gebeurd is voor de universiteit ook heel vervelend is, maar we willen vooral dat studenten niet de dupe worden van deze storing.”

Het is nog niet duidelijk wanneer de studenten die hun tentamens door de storing misten deze kunnen inhalen. Dit zal per opleiding verschillen en studenten worden hier zo snel mogelijk over ingelicht.

Door: Nationale Onderwijsgids