Normal_techniek-460046

Het programma TechConnect is een nieuw plan om in vier jaar tijd 50.000 mensen op te leiden voor techbanen. Op deze manier wordt gepoogd de huidige tekorten in de technieksector tegen te gaan. Het programma is een initiatief van Booking.com, de Rabobank en Tom Tom. Er wordt daarbij onder meer samengewerkt met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Dit meldt het Parool.

De verwachting is dat meer jongeren uit kwetsbare wijken, mensen met een migratieachtergrond en vrouwen door TechConnect gaan werken in de techsector. Het plan is om in vier jaar tijd 300 informaticadocenten op te leiden. Daardoor maken leerlingen van middelbare scholen al vroeg kennis met technologie.  
 
Ook wil TechConnect vooroordelen over technologie als beroep wegnemen en de inhoud en perspectieven van het vak duidelijk maken.  Om bijscholing mogelijk te maken, wordt een studiefonds opgericht waarmee mensen met schulden gebruik van kunnen maken en waaruit leefgeld uitgekeerd kan worden. In de Zaanse wijk Poelenburg en in Amsterdam-Nieuw-West zullen programmeerscholen gestart worden, waar werkloze jongeren op elk niveau kunnen instromen.
 
Corinne Vigreux, medeoprichter van Tom Tom, laat weten dat ze het belangrijk vindt dat iedereen het beste kan halen uit de arbeidsmarkt van de toekomst, ongeacht leeftijd, achtergrond, man of vrouw.
 
Door: Nationale Onderwijsgids