Logo_nwo_logo

Aan 154 jonge onderzoekers aan Nederlandse universiteiten is door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Veni-subsidie uitgereikt van maximaal 250.000 euro. Deze subsidies zijn bedoeld voor wetenschappers die onlangs gepromoveerd zijn en zich bezighouden met vernieuwend onderzoek. Dat meldt NWO.

Met de subsidie kunnen de jonge wetenschappers de komende drie jaar aan de slag met hun eigen ideeën. De onderzoekers die de financiering ontvangen zijn actief binnen uiteenlopende vakgebieden. Daarnaast reikt de organisatie jaarlijks Vidi-subsidies uit aan postdocs en zijn er Vici-subsidies voor senior-onderzoekers. Al deze subsidies zijn gericht op vernieuwing.

Om onderzoekers hiervoor te stimuleren stelt het NWO hen in staat om hun eigen onderwerp in te dienen voor de financiering. De organisatie kijkt vervolgens naar de kwaliteit van de onderzoeker, hoe innovatief het karakter van het onderzoek is, wat de verwachte wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel is of er mogelijkheden zijn voor kennisbenutting. Op basis daarvan worden kandidaten die in aanmerking komen voor de subsidie geselecteerd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids