Normal_rechtbank_hamer

De inmiddels 41-jarige Nijmegenaar Kas van R. gaat vandaag in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor het begluren en aanranden van verschillende studentes tussen 2012 en 2014. Hij was in februari 2016 veroordeeld voor 6 jaar cel, maar ontkent de meeste beschuldigingen en is het niet eens met de hoogte van de straf. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Kas van R. is diverse keren betrapt voor gluren bij studentenflats. Ook is hij door meerdere studentes aangewezen als aanrander. Hij zou de studentes onder bedreiging van een pistool hebben gedwongen hun onderbroek uit te trekken, zodat hij ze kon betasten. De Nijmegenaar was eerder al tweemaal veroordeeld voor aanrandingen. Sinds 2008 liep hij meerdere boetes op voor het begluren van tientallen studentes.
 
Bij zijn veroordeling in 2016 kon het OM geen verplichte tbs-behandeling eisen, omdat de man niet wilde meewerken aan onderzoek. Toch is het risico op herhaling groot, volgens onderzoekers van het forensische onderzoekskliniek Pieter Baan Centrum.
 
Van R. ontkent echter een groot deel van de beschuldigingen en vindt zes jaar cel een veel te hoge straf. Daarom gaat hij vandaag in hoger beroep in de rechtbank in Arnhem. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, maar er zal gekeken worden naar wat nodig is aan aanvullend onderzoek of het horen van getuigen voordat het hoger beroep daadwerkelijk kan worden behandeld. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids