Normal_rss_entry-81213

Studenten van de TU Delft beginnen dinsdag met de bouw van hun nieuwste zonneauto, de Nuna9. Daarmee hopen ze in oktober opnieuw de wereldtitel zonneracen in de wacht te slepen.

Het Delftse Nuon Solar Team, dat al meerdere malen bewees de beste zonnewagen ter wereld te kunnen bouwen, bestaat uit zestien studenten. Zij zetten hun nieuwe zonnebolide de komende maanden in het Zwolse Polymer Science Park in elkaar. Daarbij krijgen ze veel hulp van familie en oud-teamleden. "Dat komt goed uit, want de concurrentie is de afgelopen jaren veel sterker geworden'', aldus het team.

Het studententeam verdedigt half oktober de wereldtitel zonneracen tijdens de tweejaarlijkse wedstrijd Bridgestone World Solar Challenge. Tot nu toe wonnen de Delftse studenten zes keer, waaronder de laatste editie van de race in 2015.

De Solar Challenge is een prestigieuze wedstrijd met zonneauto's. De deelnemers moeten ongeveer 3000 kilometer door de Australische woestijn rijden, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden.

Door: ANP