Normal_maxima

Koningin Máxima is op vrijdagavond 7 april aanwezig bij de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor van StudyPortals in Eindhoven. StudyPortals wil studiemogelijkheden voor studenten van over de hele wereld toegankelijk maken. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

De missie van StudyPortals is het wereldwijd transparant en toegankelijk maken van studiemogelijkheden via een online internationaal studiekeuzeplatform. Hiermee wil StudyPortals studenten stimuleren andere en goed geïnformeerde keuzes te maken over een studie - of deel daarvan - in het buitenland. Vanuit het principe dat studenten wereldwijd alle opties moeten kunnen vinden en vergelijken, zijn de diensten van StudyPortals gratis voor zowel studenten als universiteiten. Universiteiten kunnen optioneel gebruik maken van marketingdiensten, waarbij alleen kosten worden gerekend als echt resultaten worden geboekt. StudyPortals startte in 2007 en heeft inmiddels negen studiekeuzeportals met bijna 2.500 participerende universiteiten en hogescholen uit ruim 60 landen. Naast het nieuwe hoofdkantoor in Eindhoven, zijn er vestigingen in Boston, Boekarest, Melbourne en Manchester.
 
Na de openingsbijeenkomst wordt Koningin Máxima door medeoprichter en directeur, Edwin van Rest, rondgeleid door het kantoor en spreekt zij met enkele medewerkers over hun bijdrage aan de snelle groei en sociale impact van het bedrijf. Daarnaast ontmoet zij enkele studenten die door gebruik van StudyPortals hun opleiding in het buitenland hebben gevonden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids