Normal_normal_kind_bak_geld

In de derde ronde van de stimuleringsregeling voor open en online onderwijs van SURFnet en OCW zijn 55 aanvragen ingediend voor nieuwe vormen van onderwijs. Dat is een ruime verdubbeling ten opzichte van aanvraagronde twee. Dit meldt Scienceguide.

Twintig van de aanvragen zijn afkomstig uit het hoger beroepsonderwijs, de overige 35 komen uit het wetenschappelijk onderwijs. Per hogeronderwijsinstelling konden meerdere aanvragen worden gedaan. In totaal hebben 26 instellingen dit gedaan. Uit deze aanvragen wordt een voorselectie gemaakt van 20 ingediende voorstellen. De beoordelingscommissie vraagt de scholen in februari hun voorstel persoonlijk te komen toelichten. In deze ronde van de stimuleringsregeling is een budget beschikbaar van 700.000 euro. Uiterlijk 1 mei 2017 neemt de minister van onderwijs een besluit over de financiering op basis van de voordracht van de beoordelingscommissie.
 
De stimuleringsregeling voor open en online onderwijs is in 2014 in het leven geroepen. Het moet hogescholen en universiteiten uitdagen met nieuwe vormen van onderwijs aan de slag te gaan. Met de regeling kunnen hogeronderwijsinstellingen ervaring opdoen met het toepassen van open en online onderwijs. De eerste rond van de regeling zorgde voor onder andere een lectoraat van Codarts en de TU Delft en een cursus Big History van de Universiteit van Amsterdam.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids