Cursus respectvol gedrag voor omroepmedewerkers online beschikbaar

De verplichte onlinecursus over respectvol samenwerken voor onder meer RTL, NPO en Talpa is beschikbaar. Duizenden mensen volgen de cursus de komende drie maanden. Het Mediapact, een samenwerking tussen verschillende partijen die is opgericht na misstanden bij The Voice of Holland, heeft de training opgezet.

Na de oprichting ontwikkelde het pact de e-learning, die nu bij de werknemers van de deelnemende partijen wordt geïntroduceerd. Dit is een van de eerste concrete acties die voortvloeien uit het Mediapact Respectvol Samenwerken.

Ongewenst gedrag in Hilversum tegengaan 

De cursus heeft als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan. Medewerkers, leidinggevenden, presentatoren en acteurs moeten de cursus voor eind juni afronden. Praktijkvoorbeelden van agressie en geweld, discriminatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag worden behandeld. De partijen zorgen er zelf voor dat hun medewerkers de cursus volgen.

Exta modules voor leidinggevenden 

"Het toevoegen van twee extra modules voor leidinggevenden onderstreept het belang van leiderschap. Voor hen is een cruciale rol weggelegd in het bevorderen van een positieve cultuurverandering", aldus een woordvoerder van het Mediapact.

Naast de eerdergenoemde partijen zijn ook de facilitaire bedrijven EMG en NEP en De Nederlandse Content Producenten (NCP) bij het pact betrokken.

Door: ANP