Logo_logo_vsnu

De vereniging van universiteiten VSNU organiseert op 13 oktober een groot onderwijsfestival. In de Rijtuigenloods van Amersfoort worden alle universiteiten van ons land uitgenodigd om acte de présence te geven om met elkaar in de debat te gaan over de stand van zaken en de toekomst van het universitaire onderwijs. Dit meldt de VSNU.

Het VSNU Onderwijsfestival wordt geopend door minister Bussemaker van Onderwijs en dr. Meindert Flikkema, docent van het jaar van de Vrije Universiteit Amsterdam. Aanwezigen kunnen daarna deelnemen aan diverse workshops. Het definitieve programma van de workshoprondes is nog niet bekend maar zal worden opgebouwd rond drie thema’s: studieloopbaan en employability, de universitaire docent en innovatie en internationalisering.

De VSNU wil tijdens het festival een overzicht bieden van de ontwikkelingen die gaande zijn in het academische onderwijs. Deelnemers kunnen in debat met elkaar nadenken over de uitdagingen voor de toekomst en best practices uitwisselen. De doelgroep van de conferentie bestaat uit docenten, studenten, onderwijs- en opleidingsdirecteuren, beleidsmedewerkers, politici en andere belanghebbenden.

Het VSNU Onderwijsfestival vindt plaats op 13 oktober in Amersfoort en is gratis toegankelijk. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op www.vsnu.nl/onderwijsfestival. Na aanmelding ontvangen de deelnemers begin deze maand meer informatie over het programma.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids