Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

Om de groei van start-ups te bevorderen subsidieert de Europese Unie dit jaar wederom de Startify7 European Summer Academy. In Nederland mag de Universiteit Twente de negendaagse training voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar verzorgen. Dat meldt Universiteit Twente.

45 deelnemers aan de Academy op de UT hebben lezingen en workshops gevolgd tijdens het CuriousU/Startify7 evenement en in teams van drie aan een idee voor een IT-start-up gewerkt. Donderdag 25 augustus is de grote finale op de UTcampus. Vijftien internationale teams strijden voor één van de drie finaleplaatsen. De teams pitchen hun ondernemingsplan aan een vierkoppige jury, onder leiding van Ray Quintana van Cottonwood Technolgy Fund. De prijs: een ondernemers bootcamp in Brussel, waar ze het businessplan investor ready zullen maken. De teams nemen het op tegen de winnaars van drie andere Europese academies.

Om het aantal IT-Startups in Europa te vergroten financiert de Commissie in 2015 en 2016 de deelname, het verblijf en een deel van de reis van 250 jongeren aan zeven European Summer Academies. In totaal hebben zich 350 belangstellenden aangemeld voor de Summer Academy “IT driven Social Entrepreneurship” in Twente. 45 deelnemers werden geselecteerd. De motivatie om mee te doen was daarbij doorslaggevend.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids