Logo_f19a180cba

Minister Bussemaker bezoekt vrijdag 26 augustus ‘Lowlands Science’. Van 19 tot en met 21 augustus vindt de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Naast een muziek- en kunstprogramma kunnen bezoekers op Lowlands deelnemen aan bijzondere wetenschappelijke onderzoeken in het kader van wetenschapsprogramma 'Lowlands Science'. Dat meldt ministerie van Onderwijs.

Bussemaker bezoekt twee experimenten: Kun je meer pijn verdragen als je naar je favoriete artiest luistert dan wanneer je moet luisteren naar muziek waaraan je een hekel hebt? En wat zegt de locatie van een vingerspoor over het misdrijf dat is gepleegd?

Onder de noemer Lowlands Science doen onderzoekers van universiteiten allerlei experimenten met en op festivalbezoekers. Zo kunnen festivalgangers voor een onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), de Hogeschool van Amsterdam, Technische Universiteit Delft en de Politieacademie in de huid kruipen van een crimineel. Verder doet het Hersencentrum van het UMC en de Universiteit Utrecht research naar wat iemand gevoelig maakt voor hallucinaties en of slapen daarin een grote rol speelt. De Vrije Universiteit Amsterdam onderzoekt of het mogelijk is om door elektrostimulatie te leren drummen en ondervraagt proefpersonen waarom ze porno kijken. En het Radboud UMC in Nijmegen onderzoekt het effect van muziek op het verdragen van pijn. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids