Normal_anietenkapel__uva__universiteit_van_amsterdam

Op dinsdag 13 september organiseert de Universiteit van Amsterdam (UvA) een debatmiddag over het CPB-rapport ‘Kansrijk Onderwijsbeleid’. Het rapport is al langer onderwerp van discussie, onder meer omdat het onderliggend wetenschappelijk bewijs voor de analyse dun zou zijn. Dit meldt Scienceguide.

Volgens het rapport 'Kansrijk Onderwijsbeleid' zijn leerlingen toch gebaat bij een vroege selectie in het onderwijs, zo viel te lezen in de Volkskrant. UvA-sociologen Thijs Bol en Herman van de Werfhorst reageerden hierop door te stellen dat er voor deze conclusie van het CPB wel heel selectief gebruik werd gemaakt van de wetenschappelijke literatuur over het onderwerp. Hierop reageerde het CPB weer door te stellen dat de conclusies in het rapport door sommige criticasters niet geheel juist waren geïnterpreteerd. 
 
Het Amsterdam Centre for Inequality Studies van de UvA wil tijdens de debatmiddag discussiëren over welk wetenschappelijk bewijs van belang is voor onderwijsbeleidsanalyse. Socioloog Herman van de Werfhorst zal het gesprek aangaan met beleidsonderzoekers van het CPB, de Onderwijsinspectie en het Sociaal Cultureel Planbureau. Aanmelden voor deze discussiemiddag kan via een mail aan amcis@uva.nl.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids