Normal_feest_evenement_festival_concert

Festivals zijn een perfecte mogelijkheid voor hogescholen om onderzoek te doen onder festivalbezoekers. Ook kunnen onderzoekers hun praktijkgerichte onderzoek aan het grote publiek tonen. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Zo doet de Hogeschool van Amsterdam onderzoek naar festivals en festivalbeleving bij het lectoraat Crossmedia. In de Festivalatlas wordt een overzicht en analyse gegeven van muziekfestivals. Daarnaast wordt vanaf september 2016  een minor Festivals! gegeven dat ingaat op de festivalbeleving. Ook bezoeken de studenten deze zomer festivals om onderzoek te doen naar festivalbeleving. 
 
Op het festival Welcome to the village gaan studenten van onder andere het Leiden Delft Erasmus Centre for Sustainability, de NHL Frisian Design Factory en de Academie voor Popcultuur met behulp van experts aan de slag met verschillende innovatieve uitdagingen op het gebied van stroom, licht en vervoer. Studenten van de Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen hebben creatieve oplossingen bedacht voor afval, sigarettenpeuken en de campingroute, die zij tijdens het festival laten zien.
 
Ook Lowlands wil met het programmaonderdeel Lowlands Science onderzoekers oproepen om voorstellen te doen voor onderzoek op het festival onder het Lowlandspubliek. Zowel lectoren als studenten doen hieraan mee.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids