Normal_studenten__collegezaal__luisteren__hbo__uni

Na de kick-off in juni is de New Business Challenge Ghana 2016 op 12 juli van start gegaan. Ghanese en Nederlandse studenten gaan samen de uitdaging aan. In gemengde teams werken ze aan oplossingen voor diverse Nederlandse bedrijven. Gezocht wordt naar duurzame en innovatieve handels- en investeringsmogelijkheden in Ghana. Dat meldt RVO.

De 40 getalenteerde studenten buigen zich over de businesscases van WAKAWAKA, Tony’s Chocolonely, Koudijs Animal Nutrition, Landmapp, Safi Sana en Maxim Nyansa. Al deze bedrijven opereren op de Ghanese markt. De Nederlandse overheid stimuleert duurzame groei door ondersteuning en bevordering van eerlijke handel. Nederlandse bedrijven zijn samen goed voor honderdduizenden banen in Ghana. Een goede toekomst voor Ghanese jongeren vereist echter nog veel meer extra banen.

De challenge daagt jongeren uit ondernemerschap en innovatiekracht maximaal te ontwikkelen. Hans Docter, Nederlands ambassadeur in Ghana: “Het is fantastisch om te zien hoeveel slimme ideeën de Ghanees-Nederlandse teams te bieden hebben. Wat ik ook bijzonder vind aan de challenge is dat de winnaars ondersteuning krijgen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”

Innovatieve ideeën in de teams ontstaan mede door cultuurverschillen en interdisciplinaire kennis. De studenten werken tot 18 juli samen in Nederland. Van 27 juli tot 6 augustus werken ze in Ghana hun ideeën verder uit en presenteren hun oplossingen aan de deelnemende bedrijven en een expertjury. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Accra.

De New Business Challenge Ghana is in 2014 in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkeld door SustainableMotion en wordt nu voor de derde keer georganiseerd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids