Normal_download__1_

Afgelopen week is het Hoger Onderwijsakkoord Fryslân (HOAF) ondertekend. Dertien kennisinstellingen willen daarmee de groei van masteropleidingen en promotietrajecten in de provincie stimuleren. Dit meldt ScienceGuide.

Het doel van het onderwijsakkoord is om meer kennis, innovatie en werkgelegenheid naar Friesland te trekken. Er zijn afspraken gemaakt op het gebied van stages, doorlopende leerlijnen richting associate degrees, (pre)masters, professionele masters, academische masters en (promotie)onderzoeksprojecten.
 
Het Hoger-Onderwijsakkoord Fryslân werd ondertekend door bestuurders van de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente, Wageningen University Research centre, NHL Hogeschool, Stenden University of Applied Sciences, Van Hall Larenstein University of Applied Sciences, Minerva Academie voor Popcultuur Hanzehogeschool Groningen University of Applied Sciences, Wetsus, Fryske Akademy, Waddenacademie, Dairy Campus, Medisch Centrum Leeuwarden, Tresoar, provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden.
 
De hoger onderwijsplannen in de Friese provincie passen in de ambitie om academisch onderwijs naar Leeuwarden te halen. Campus Fryslân wil de Beurs in Leeuwarden tot nieuw universiteitsgebouw maken voor zo’n 1000 studenten. Het gebouw moet onderdeel worden van een campus, waarin ruimte is voor onderwijs en onderzoek naast wonen en slapen.
 
© Nationale Onderwijsgids