Normal_onderzoek

28 van de 69 ingediende uitgewerkte aanvragen voor het financieringsinstrument Onderzoekstalent zijn gehonoreerd. Het Gebiedsbestuur van NWO Maatschappij- en Gedragswetenschappen besloot onlangs welke aanvragen op financiering kunnen rekenen. De 28 aankomend onderzoekers gaan promotieonderzoek naar uiteenlopende onderwerpen verrichten. Dat meldt NWO.

De aankomend onderzoekers gaan uiteenlopende onderwerpen onderzoeken, zoals depressies, tekststructuur op de basisschool, etnografisch onderzoek naar Haïtiaanse migranten in de Dominicaanse Republiek en duurzame zeevisserij. De studenten komen van de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, Maastricht University, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmus Universiteit Rotterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen en Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving.

Onderzoekstalent biedt uitmuntende studenten binnen de maatschappij- en gedragswetenschappen de gelegenheid om promotieonderzoek te doen. Deze ambitie blijkt onder andere uit de gevolgde opleiding, de gevolgde vakken, behaalde resultaten en ontplooide wetenschappelijke activiteiten. De hoogleraar-promotor meldt de kandidaat-promovendus aan. De onderwerpkeuze van de promotie is vrij maar moet wel passen binnen de maatschappij- en gedragswetenschappen. In deze ronde was 6,25 miljoen euro beschikbaar. 

© Nationale Onderwijsgids