Logo_logo_logo_download

Afgelopen weekend is er door studenten uit heel Nederland gestreden in zeventien verschillende sporten op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK). Groningen heeft in het overall klassement het beste gepresteerd van de twaalf deelnemende steden. Zij mogen komend jaar de titel de ‘Beste studenten sportstad van Nederland’ dragen. Nijmegen is geëindigd op de tweede plek. Op de derde plek is Eindhoven geëindigd. Dat meldt GNSK.

Uit zeventien verschillende sporten is dus een winnaar gekomen. Al deze winnaars zijn de Nederlands studenten kampioenen. Nieuw dit jaar waren de sporten beachvolleybal, boksen, floorball en zaalvoetbal. De sporten werden goed ontvangen en waren een groot succes. Hopelijk zijn er volgend jaar nog meer deelnemers om deze sporten tot volwaardige ‘GNSK’-sporten te maken.

Tijdens het sportieve weekend is ook nog eens 2500 euro opgehaald voor het goede doel: Spieren voor Spieren! Samen gezonde spieren inzetten voor zieke spieren. Groningen kan terugkijken op een mooie 58e editie van het GNSK. Volgend jaar zal het GNSK in Eindhoven plaatsvinden. 

De Nationale Onderwijsgids is mediapartner van het GNSK.

© Nationale Onderwijsgids