Normal_college__studenten__studeren__collegezaal__studie

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon heeft gisteren van gedachten gewisseld met studenten van de World Class. Dit is een netwerk van opleidingen in Leiden en Den Haag met studenten uit de hele wereld. Dit meldt NOS.

Ban Ki-moon sprak met hen over de 70-jarige geschiedenis van de Verenigde Naties. Ook kwam de toekomst aan bod: volgens Ban Ki-moon moet de internationale gemeenschap oplossingen vinden voor de vluchtelingencrisis, de klimaatverandering, armoede en oorlog. Jongeren kunnen volgens hem daarin een grote rol spelen. "Jullie moeten je stem verheffen. Daar hebben jullie recht op. Daag jullie presidenten, ministers en burgemeesters uit om deze wereld beter te maken. Zeg tegen hen: dit is de wereld waar ik en de generaties na mij zullen leven."
 
De studenten hadden daarnaast vragen voorbereid voor de secretaris-generaal. Drie studenten mochten een vraag stellen aan Ban Ki-moon.
 
Ban Ki-moon in Nederland ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van het Internationale Hof van Justitie en de officiële opening van een nieuw complex van het Internationale Strafhof in Den Haag. 
 
© Nationale Onderwijsgids