Normal_erasmus_universiteit_rotterdam_bron_eur-nl_naam_michelle_muus1

De Erasmus Universiteit in Rotterdam biedt een masterprogramma aan in Gezondheidseconomie & Management. De opleiding is daarnaast officieel geïntroduceerd bij de Universiteit van Oslo, Bologna en Innsbruck. In Nederland is de Erasmus Universiteit uniek met deze opleiding. Dat meldt MCI. 

Na een proeffase van drie jaar is het gezamenlijke masterprogramma in gezondheidseconomie & Management nu officieel geïntroduceerd. Afronding van het door de Europese Unie ondersteunde programma leidt tot een gezamenlijk diploma, een certificaat dat ondertekend is en erkend wordt door de vier deelnemende universiteiten. 

Het programma voldoet door het internationale concept aan de hoogste normen en biedt dus een uitstekende kwalificatie. Afgestudeerden zijn overal in Europa breed inzetbaar in diverse functies in de gezondheidszorg. De EU heeft dit concept meteen vanaf het begin van de proeffase, drie jaar geleden, toegejuicht en daarom besloten om de implementatie te ondersteunen met een bedrag van 330.000 euro. 

© Nationale Onderwijsgids