Erasmus Universiteit stapt meteen naar de politie bij nieuwe vernielingen

De Erasmus Universiteit doet voortaan gelijk aangifte "bij iedere nieuwe bekladding, beplakking of vernieling op campus Woudestein". Op de campus demonstreren sinds donderdag zo'n dertig mensen voor Gaza. Ze hebben zeventien tenten opgezet.

De universiteit van Rotterdam laat maandag weten dat de demonstranten hun mening alleen nog mogen uiten via spandoeken of kartonnen borden binnen het tentenkamp, nadat afgelopen weekend talloze leuzen op gebouwen en het terrein waren geklad. Volgens het Erasmus ging het daarbij ook om antisemitische uitingen en dreigende taal. Ook zou vrijdagavond een student met een Israëlische vlag door enkele demonstranten zijn "nagejaagd".

Strenger optreden 

Het College van Bestuur wil daar nadrukkelijk afstand van nemen en heeft besloten strenger op te treden. "Onderzocht wordt in hoeverre de kosten kunnen worden verhaald. Bij iedere overtreding van andere relevante huisregels - zoals een verbod op antisemitische uitingen - zal eveneens direct worden opgetreden en waar nodig aangifte worden gedaan."

Door: ANP