Normal_arrestatie_politie_justitie_dief_handboeien_arend_jan_6948

Het hoofd van het Technisch Beheer op de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is opgepakt voor grootschalige fraude. De man zou van verschillende installatie- en bouwbedrijven geld in ruil voor opdrachten voor die bedrijven hebben gekregen. De FIOD onderzoekt de zaak en geeft aan dat het vermoedelijk om enkele tonnen gaat. Dat meldt RTV Noord.

De afgelopen zes maanden heeft de FIOD zes woningen en twee bedrijfspanden doorzocht, waaronder de woning van de manager van de RUG. Bij het huis van de verdachte is beslag gelegd op onder meer een aantal auto's, een boot en 11.000 euro contant geld. De FIOD heeft in totaal acht mensen opgepakt op verdenking van corruptie en witwassen van geld.

Uit onderzoek moet blijken of de hoofdverdachte de RUG ook heeft gedupeerd. Zolang het onderzoek nog loopt, is de medewerker van de universiteit op non-actief gezet. Hij werkte 33 jaar voor de RUG. De universiteit heeft laten weten volledig mee te werken met het onderzoek van de FIOD.

De zoon en schoondochter van de hoofdverdachte zijn ook aangehouden. Afgelopen donderdag zijn de hoofdverdachte, zijn zoon, schoondochter en een leidinggevende van één van de betrokken installatiebedrijven voorgeleid. Ze blijven minimaal veertien dagen in de cel. 

© Nationale Onderwijsgids