Normal_ba

In 2018 ontvangt Nederland voor het eerst ruim honderd jonge wetenschappers voor het Space Studies Program van de International Space University. Deze internationale cursus wordt sinds 1988 elk jaar gedurende ruim anderhalve maand aangeboden aan mensen die meer willen leren over ruimtevaart. Dit meldt Nu.nl.

Vanuit de hele wereld melden deelnemers zich aan voor lessen van wetenschappers en astronauten. Het curriculum bestaat uit onderwerpen op zowel technisch als niet-technisch vlak. Niet alleen natuurwetenschappen, technologie en ruimteapplicaties komen aan bod, maar ook wordt ingegaan op management en beleid.
 
Dinsdag is door de Europese ruimtevaartorganisatie ESA bekendgemaakt dat de cursus in 2018 in Nederland wordt gehouden. Het exacte programma is nog niet bekend. Onder meer de TU Delft, de Universiteit Leiden, satellietentestcentrum ESTEC in Noordwijk en de Nederlandse ruimtevaartorganisatie NSO zijn betrokken bij de organisatie.
 
Buzz Aldrin is rector van de International Space University. Hij is de tweede mens die ooit op de maan heeft gelopen. Het is nog niet duidelijk of hij in 2018 ook naar Nederland komt.
 
© Nationale Onderwijsgids