Normal_uitfestival

Maandag 10 augustus 2015 gaat de 18e editie van de Utrechtse Introductie Tijd (UIT) van start. Gedurende vier dagen leren meer dan 3600 nieuwe studenten Utrecht kennen op het gebied van sport, cultuur, studentenorganisaties, horeca, feestjes en nog veel meer. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Tijdens de vier dagen zullen de UITlopers in groepjes van 15 personen onder begeleiding van twee mentoren een uitgebreid programma krijgen. De UIT is aangesloten bij Duurzame Evenementen Utrecht. Door elk jaar stappen te maken, wordt het evenement steeds duurzamer. Dit jaar lopen alle medewerkers in duurzame shirts en truien. Verder zijn de UITtasjes van duurzaam JUCO (jute en katoen) gemaakt, wordt afval gescheiden en is er op woensdag een duurzame lunch. Daarnaast is een groot deel van het programmaboekje vervangen door een mobiele app. Ook zitten alle lunches in kratten en wordt er daardoor veel afval bespaard. Ten slotte zijn er op donderdag Afvalbutlers en een energieopwekkende dansvloer.

Tijdens de UIT 2015 wordt door de verkoop van petten en brillen geld ingezameld voor LiveBuild, een organisatie die zich inzet om water-, sanitair- en onderwijsprojecten in Kameroen te realiseren. Ook kunnen deelnemers bij hun inschrijving aangeven dat zij 1,- euro willen doneren aan LiveBuild. 

De UIT 2015 vindt plaats van 10 tot en met 13 augustus en wordt georganiseerd in opdracht van de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Ook de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Marnix Academie, Universiteit voor Humanistiek en Thim van der Laan Hogeschool Fysiotherapie zijn partner van de UIT.