Logo_logo_nederlands-vlaamse_accreditatieorganisatie_nvao

De Nederlands- Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de accreditaties van de universitaire lerarenopleidingen afgerond. De Vrije Universiteit Amsterdam is de enige universiteit waarbij alle lerarenopleidingen een accreditatie onder voorwaarden hebben ontvangen van de NVAO. De andere universiteiten die lerarenopleidingen aanbieden hebben het eindoordeel voldoende ontvangen. Dat meldt de NVAO.

De beoordelingen van de NVAO maken deel uit van de totale accreditatieronde van de Nederlandse lerarenopleidingen – universitaire lerarenopleidingen, pabo's en tweedegraads lerarenopleidingen – die plaatsvindt sinds december 2014. Op verzoek van minister Bussemaker van Onderwijs ontwikkelt de NVAO na ieder cluster een systeembrede analyse. De analyse over de universitaire lerarenopleidingen verschijnt in oktober 2015. De analyse over de tweedegraads lerarenopleidingen wordt in het najaar van 2016 verwacht.

In 2016 worden alle beoordelingen afgerond. In 2016-2017 brengen de NVAO en de Onderwijsinspectie een gezamenlijk rapport uit over de lerarenopleidingen, waarin de analyses van de NVAO worden aangevuld met onder meer een update van het sectorbeeld van de Inspectie.

© Nationale Onderwijsgids