Normal_jet_bussemaker_pvda_2

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs is van mening dat de studenten die al wekenlang protesteren op de Universiteit van Amsterdam (UvA) veel in gang hebben gezet. Zo zijn er door het College van Bestuur al een aantal toezeggingen gedaan en zijn er verschillende debatten geweest. Volgens Bussemaker komen er nog meer debatten aan. Dit meldt het Parool.

“Het is wel het eind van de bezetting, maar niet het eind van de discussie”, zei Bussemaker. Binnenkort gaat de onderwijsminister naar de UvA om met de studenten en docenten in debat te gaan. Eerder gaf Bussemaker al aan dat studenten terecht kritisch zijn over het rendementsdenken in de wetenschappelijke wereld. FNV-voorzitter Ton Heerts staat ook achter de idealen van de protesterende studenten. “Ze hebben wel voor een goede zaak gestreden. Er is nu meer medezeggenschap en meer inspraak.”

De minister geeft aan dat de ontruiming zelf een zaak van het lokale gezag is. Volgens Heerts was de ontruiming onnodig, omdat de studenten vandaag vrijwillig wilden vertrekken. CDA en de ChristenUnie (CU) waren juist van mening dat de actie had moeten worden afgebroken toen de rechtbank in Amsterdam dat vrijdag bepaalde. “Het was een goede zaak, maar het is bijna teniet gedaan door deze actie”, zei CU-Kamerlid Carola Schouten. Pieter Heerme van het CDA benadrukte dat het niet nodig was dat de studenten het hierop hebben laten aankomen.

© Nationale Onderwijsgids