Logo_universiteit_utrecht_logo_smal__stagaire-pc_s_conflicted_copy_2014-02-17_

Ruim 150 mensen namen deel aan het debat dat de universiteitsraad afgelopen donderdag organiseerde voor studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht. Inzet van de discussie was de ruimte voor verbetering van de medezeggenschap, maar tevens kwamen onderwerpen aan de orde als het rendementsdenken, de kwaliteit van de opleidingen, de zorg voor de kwaliteit en toekomst van het onderwijs, en het politieke beleid uit Den Haag. Dit meldt de Universiteit Utrecht. 

Namens het college van bestuur waren voorzitter Marjan Oudeman en rector magnificus Bert van der Zwaan aanwezig. Tijdens het debat werd duidelijk dat er op het gebied van transparantie, zichtbaarheid van bestuur, medezeggenschap en interne communicatie nog veel te winnen is.
 
‘Het was wat ons betreft een mooi debat in de beste tradities van de Universiteit Utrecht’, aldus Marjan Oudeman. ‘De sfeer was goed en er werd open gediscussieerd,' zo stelt ook Rcik Vangangelt van de universiteitsraad. 'Er kwamen goede, grote onderwerpen in naar voren die we nu in de medezeggenschap verder gaan aankaarten.' De avond werd afgesloten met het voornemen om vaker op deze wijze met elkaar in gesprek te gaan.
 
© Nationale Onderwijsgids