Normal_rekenen_onderneming_balans_economie

Studium Generale SG Erasmus organiseert vanaf dinsdag 3 maart tot en met maandag 9 maart de Week van de Economie op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Economie staat centraal in de programma's tijdens de projectweek. Zo is er een lezing door generaal Mart de Kruif en journalist Joris Luyendijk. Ook is er een debat over het basisinkomen. Dit meldt de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De Week van de Economie wordt geopend door Philip Hans Franses, decaan van de Erasmus School of Economics. Op de openingsdag is er ook de lezing gegeven door generaal Mart de Kruif, Commandant der Landstrijdkrachten. Hij gaat in op de uitdagingen en dilemma's die het werk als landstrijdkracht met zich mee brengt. Het debat op maandag 9 maart gaat over het basisinkomen: een maandelijks geldbedrag dat iedereen ontvangt zonder ervoor te hoeven werken. Economen vinden dit een optie die de moeite waard is om te onderzoeken. Zo wordt er gesproken of dit de oplossing is voor de groeiende ongelijkheid in Nederland. Verder worden in de week ook een aantal films vertoond, waaronder 'Deux Jours, Une Nuit'. Deze film wordt ingeleid door een korte lezing van Laura den Dulk over economische zelfstandigheid van vrouwen en de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt.

De Week van de Economie wordt georganiseerd door SG Erasmus in samenwerking met Erasmus School of Economics, de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR), Aeclipse en ESN Rotterdam. Aanmelden voor de lezingen en films kan hier.

© Nationale Onderwijsgids