Lezingen over Holocaust en antisemitisme van start bij Hogeschool Utrecht

De Hogeschool Utrecht begint vandaag, in samenwerking met het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), met de reeks lezingen over de Holocaust en antisemitisme. Eind januari werd deze reeks lezingen nog uitgesteld, omdat de hogeschool de veiligheid van de sprekers niet kon garanderen. Dat meldt RTV Utrecht.

Er zijn inmiddels maatregelen genomen voor de lezingen, maar de hogeschool brengt daarover niets naar buiten. Ook is niet bekendgemaakt hoeveel mensen zich hebben aangemeld om de lezingen bij te wonen.

Hamasaanval in breder perspectief plaatsen 

Een woordvoerder van de hogeschool liet eerder aan RTV Utrecht weten dat het CIDI tijd nodig had om de Hamasaanval (van 7 oktober 2023) in een breder perspectief te plaatsen. Er moest meer ruimte komen voor verschillende meningen en overtuigingen. Na dat bericht volgde er heel veel kritiek en kwam de hogeschool met het bericht over een betere beveiliging.

Lezingen 

Tijdens de lezingen komen de Jodenvervolging in Nederland, de concentratiekampen in Duitsland en de Holocaust in Afrika en Oekraïne aan bod. Wetenschappers van universiteiten uit Amsterdam, Leiden, Glasgow en Israël zullen de lezingen gaan geven.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk