Logo_download__36_

De Duisenberg School of Finance (DSF) stopt per 1 september 2015 als zelfstandige onderwijsinstelling. De opleiding die in 2008 werd opgericht trekt te weinig studenten. De school brengt het het onderwijs onder bij het reguliere honoursprogramma van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU) onder de naam Duisenberg Honours Programme. Dit meldt FD.

De school leidde sinds de oprichting ruim vierhonderd studenten op in diverse specialisaties van de financiële sector, zoals corporate finance en risicomanagement. Hoewel de instelling het aantal aanmeldingen in de afgelopen jaren wist te verdrievoudigen, blijft de school te klein om ook de komende jaren nog zelfstandig te kunnen bestaan. Door de masteropleiding nu onder te brengen bij de twee Amsterdamse universiteiten verwacht de school voldoende schaalgrootte te halen om het onderwijsprogramma voort te kunnen zetten.

Voor bestaande studenten van de Duisenberg School of Finance zal er niets veranderen, benadrukt decaan Dirk Schoenmaker. Zij kunnen hun opleiding zoals gepland afronden. Nieuwe studenten kunnen bij de UvA en VU terecht.

De onderwijsinstelling ontving jaarlijks een subsidie van 500.000 euro van de gemeente Amsterdam en het Ministerie van Economische Zaken om de opleiding op te starten. Die startsubsidie werd stopgezet in 2013. De school moest op eigen kracht verder, maar dat bleek niet haalbaar.

© Nationale Onderwijsgids