Elina Mucenience en haar collega Jan Steinke.

Gisteren reikte het Universiteitsfonds Limburg de Local Hero Award 2014 uit aan Pales. Pales is een draagbare technologie waarmee de hartslag van een paard kan worden gevolgd en gerapporteerd aan de eigenaar. Het systeem is ontwikkeld door paardenliefhebster Elina Mucenience en haar collega Jan Steinke.

De 10.000 euro startkapitaal is bedoeld om studenten van de Universiteit Maastricht met ambities en talent in het ondernemerschap een stap dichterbij hun droom te helpen.

In juni van dit jaar begonnen 13 teams aan deze ondernemingsplan competitie en gisteren stonden 6 teams in de finale. Door middel van pitches probeerden ze publiek en jury te overtuigen van hun originele ideeën. Het was de derde keer dat het Universiteitsfonds Limburg deze competitie organiseerde samen met het Maastricht Center for Entrepreneurship.

Bijzonder dit jaar was de publieksstem. Het publiek stemde het eerste team rechtstreeks naar de laatste ronde terwijl de 4 koppige jury bestaande uit (alumni)ondernemers zich nog moest buigen over de andere 5 plannen.

© Nationale Onderwijsgids