Normal_leraar_frustratie

Van 3 tot 6 november is het de landelijke Check je Werkstress week. Onderzoekscentrum Body@Work TNO VUmc Kennisinstituut TNO en het VU medisch centrum organiseren vanuit het onderzoeksprogramma Body@Work symposium over de samenwerking tussen wetenschap en bedrijfsleven in de aanpak van werkstress. Tijdens dit symposium zullen veel innovatieve maatregelen tegen werkstress de revue passeren. Het symposium vindt plaats op 4 november. 

Body@Work is een gezamenlijk initatiatief van kennisinstituut TNO en het VU medisch centrum in Amsterdam. Onderzoekers van het onderzoekscentrum werken samen met verschillende Nederlandse bedrijven om werkstress efficiënt  tegen te gaan. De onderzoekers en bedrijven bundelen hun krachten om werkstress nog beter te bestrijden dan nu. Innovatieve technieken staan daarbij voorop.  Uit de meest recente cijfers blijkt dat ongeveer een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten. Stress, angstklachten en somberheid zijn veelal de boosdoeners.

Werkstress efficiënt aanpakken is een ingewikkelde zaak. Onderzoekers kunnen het bedrijfsleven hierbij helpen.  Prof. Willem van Mechelen: “Bij Body@Work proberen wij samen met het bedrijf een onderzoek op te zetten dat aansluit bij de vraagstukken en problemen waar het bedrijf mee kampt.”

Organisator van het symposium Anna Geraedts: “Doordat onze maatschappij steeds mobieler wordt zien we ook de behoefte aan innovatieve technieken in het behandelen van mensen toenemen. In onze maatschappij wordt het steeds lastiger om met een coach of therapeut in een een-op-een gesprek te werken aan klachten als stress of somberheid. In de trein, op weg naar je werk, een cursus volgen om werkstress aan te pakken, dat is de toekomst.”

Het symposium vindt plaats op 4 november van 13.15 uur tot 17.00 in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit aan de Boelelaan 1105 in Amsterdam. Aanmelden kan via email bij Anna Geraedts: a.s.geraedts@vu.nl. Meer informatie en een overzicht van het programma is te vinden op bodyatwork.nl/nl/symposia.

© Nationale Onderwijsgids