Normal_radboud_universiteit_nijmegen_1__alleen_gebruiken_bij_nieuws_over_radboud_
Een recordaantal studenten volgt een opleiding aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op 1 oktober, de peildatum, stonden 19.685 personen ingeschreven bij de universiteit. Nog niet eerder had de Radboud Universiteit zoveel studenten in huis. In 2013 telde de universiteit 701 studenten minder. Dit meldt de Gelderlander. 
 
Volgens een woordvoerder zit de huidige studentengroei met name in de internationale studenten van buiten Europa. Hun aantal steeg van 188 naar 259. Ook zijn er meer masterstudenten. "We zijn blij met meer studenten uit landen als China, Brazilië, Amerika en Indonesië. Dit is belangrijk voor de vorming van onze eigen studenten en de internationale contacten voor later", aldus de zegsman.
 
Procentueel gezien is de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica de grootste stijger. 10 procent meer studenten melden zich aan voor een studie bij deze faculteit. Daarnaast is er een opmerkelijk groei in het aantal rechtenstudenten. Dit jaar telt de rechtenfaculteit 634 eerstejaars. Dit is 82 meer dan vorig jaar. Volgens de woordvoerder zou dit het resultaat kunnen zijn van het gloednieuwe rechtengebouw Grotius op de campus. Sociale Wetenschappen blijft met dik 4.300 studenten verreweg de grootste faculteit. 
 
 © Nationale Onderwijsgids