Normal_duurzaamheid_groen_milieu_aarde_natuur

Wageningen University is door de Studenten van Morgen uitgeroepen tot meest duurzame school van Nederland. Het studentennetwerk reikt voor de derde keer de zogeheten Sustainabul uit aan onderwijsinstellingen met een duurzame bedrijfsvoering. Dit meldt RTL Nieuws.

De scholen kregen vragen over duurzaamheid in het beleid en de transparantie hierover binnen de vier thema's onderwijs, onderzoek, bedrijfsvoering en integrale benadering. De instellingen moesten hun antwoorden onderbouwen met bewijzen dat ze aan de criteria voldoen. De vragen gingen onder meer over de inkoop van catering, het afvalbeheer, de co2-uitstoot van reizende medewerkers en of de school studenten stimuleert kraanwater te drinken in plaats van water uit flesjes.

De Universiteit van Wageningen kwam als beste uit de bus, op de voet gevolgd door Hogeschool Utrecht en Hanzehogeschool Groningen. De Studenten van Morgen prezen de nummer 1 en 2 om hun lange termijn strategie. Duurzaamheid is bij deze instellingen op alle niveaus in de organisatie verankerd volgens de studentenorganisatie.

Met de Sustainabul wil de organisatie kennisuitwisseling over duurzaam beleid bevorderen. “De huidige koplopers willen graag instellingen op sleeptouw nemen  en omgekeerd willen de achterblijvers graag leren van de instellingen die wel al goed presteren”, zegt voorzitter Sybren Bosch. Dit jaar namen 22 onderwijsinstellingen deel aan de Sustainabul.

© Nationale Onderwijsgids