Normal_brief_geld_vijftig

Studenten in Amsterdam geven het fors meer geld uit aan vakantie dan studenten in andere steden. Met gemiddeld 905 euro zitten zij flink boven het landelijk gemiddelde van 775 euro voor een reisje. Dat blijkt uit het Studenten Uitgaven Onderzoek van Vouchercloud, zo meldt AT5.

Niet alleen aan vakantie geven Amsterdamse studenten gemiddeld meer geld uit. Ook uit eten gaan is populair. “We verwachten dan ook dat hun inkomen hoger lit dan dat van andere studenten en dat ze daarom dus ook meer te besteden hebben”, zegt Laura Woltjer van Vouchercloud.

De marktonderneming heeft het uitgavenpatroon van studenten in de twaalf grote studentensteden onder de loep genomen. Ruim veertig procent van alle studenten gaat zon' twee tot drie keer per jaar op vakantie, het liefst met de partner. De meeste studenten financieren hun uitgaven met een bijbaan. Toch is het voor velen ook geen probleem om bij de ouders aan te kloppen. “Een leuk feit is dat ze meerdere malen bij hun ouders eten om geld te besparen”, zegt Woltjer.

Het aantal ouders dat het collegegeld betaalt is opnieuw onder Amsterdamse studenten het hoogst. “Dus eigenlijk zijn Amsterdamse studenten stiekem wel verwend door hun ouders”, zegt Woltjer. Toch leven de studenten er niet zo maar op los. Ze zijn goed in sparen en doen dat in de eerste plaats voor onvoorziene uitgaven.

© Nationale Onderwijsgids