Hans Clevers
Op donderdag 12 juni houdt de Wageningse Jonge Academie een publieke lezing en debat over 'the Future of Science'.  President van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), Hans Clevers, geeft een lezing op het evenement. Dit meldt de Universiteit Wageningen. 
 
De lezing centreert zich rond de vraag hoe wetenschap in de toekomst van invloed blijft op de levens van mensen. Naast het belang van individuele wetenschappers zal er stilgestaan worden bij de financiering van wetenschap en de beoordeling en het meten van resultaten. Ook wordt er stilgestaan bij wetenschapsfraude en het effect hiervan. 
 
Hans Clevers zal in een lezing belichten welke voorwaarden nodig zijn om wetenschap en onderwijs te laten excelleren. Hij zal stil staan bij de rol van de wetenschap in de maatschappij en geeft antwoord op de vraag hoe een gezonde wetenschappelijke toekomst gerealiseerd kan worden. 
 
Na de lezing zal er een debat gehouden worden. Het evenement vindt plaats op donderdag 12 juni in het Orion gebouw op de Wageningen Campus. De lezing is van 16.00 tot 17.30. Toegang is gratis, maar registratie vooraf is vereist. 
 
© Nationale Onderwijsgids