Normal_thumb_gulden_013

Studenten hebben een nieuwe gulden op de markt gebracht. Hun electronische gulden, ofwel e-gulden, is een alternatief voor een bitcoin. De makers hopen dat het een algemeen geaccepteed betaalmiddel wordt. Dit meldt de NOS.

 
De studenten, die anoniem willen blijven omdat de gezamenlijke waarde van de e-guldens een paar honderdduizend euro bedraagt, geven hun electronische guldens bijna gratis weg. Iedere Nederlander kan 50 e-guldens claimen. Tijdens de claim moet dan 1 cent overgemaakt worden om te bewijzen dat de koper Nederlands is. 
 
Hoewel de e-gulden dus maar een paar cent waard is, hopen dat bedenkers dat de koers de komende tijd gaat stijgen. Er zijn meerdere van dergelijke initiatieven in rondgang. Toch zijn de studenten ervan overtuigd dat de e-gulden het gaat redden. "Veel mensen willen niet meer de euro, maar hun eigen munt terug. En je kunt geld naar elkaar overmaken zonder tussenkomst van banken."
 
Experts waarschuwen er daarom juist voor dat er niet duidelijk is wat de verstrekker met je persoonlijke gegevens doet. Enkele duizenden mensen hebben inmiddels e-guldens geclaimd. 
 
© Nationale Onderwijsgids