Tilburg University

Jan Hommen, de aankomend voorzitter van het Stichtingsbestuur van Tilburg University en voormalig CEO van ING, is op dinsdag 25 maart om 12.45 uur te gast bij het evenement Food for Thought op Tilburg University. Economiestudenten blikken met hem vooruit op zijn nieuwe rol in het Stichtingsbestuur. Ook kijken ze met hem terug op zijn functie als CEO van ING en zijn posities in commissies van grote bedrijven. Wat is zijn visie op de bankensector en wat is ervoor nodig om bij zoveel bedrijven betrokken te willen en kunnen zijn? En wat zijn de ideeën van Jan Hommen over en voor Tilburg University?

Jan Hommen trad op 1 januari 2014 als vice-voorzitter toe tot het Stichtingsbestuur van Tilburg University. Per 1 juni neemt hij de voorzittershamer van Ruud Lubbers over, die dan terugtreedt. Het Stichtingsbestuur bewaakt de doelstellingen van de universiteit en functioneert als Raad van Toezicht. Ook benoemt het Stichtingsbestuur de leden van het College van Bestuur.
 
Hommen (1943) studeerde bedrijfseconomie aan Tilburg University. Per 1 oktober 2013 trad hij terug als voorzitter van de Raad van Bestuur van de ING Groep. Hij was eerder president-commissaris bij het Maastricht Universitair Medisch Centrum, TiasNimbas Business School, TNT en Reed Elsevier. Tegenwoordig is hij ook voorzitter van de Raad van Commissarissen van Ahold en van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, lid van de Raad van Toezicht van het Koninklijk Concertgebouworkest en lid van de Raad van Commissarissen van PSV.
 
Na afloop van het interview zal Jan Hommen een Masterclass verzorgen voor een selecte groep studenten van Tilburg University, in de vorm van een informele lunch.
 
© Nationale Onderwijsgids