leerstoel maritieme geschiedenis erasmus maritiem

ROTTERDAM - De samenwerking tussen het Maritiem Museum in Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam krijgt een extra stimulans. De universiteit krijgt een bijzondere leerstoel Maritieme geschiedenis, die wordt gevestigd door het Rotterdamse museum.

De aanstelling van een bijzonder hoogleraar Maritieme geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam geldt voor een periode van vier jaar.

Binnen deze periode geeft de bijzonder hoogleraar onderwijs aan studenten, verricht hij onderzoek, publiceert hij en coördineert hij het wetenschappelijk onderzoek binnen het Maritiem Museum. De bijzonder hoogleraar gaat nauw samenwerken met het Erasmus Center for Early Modern Studies.

Decaan van de Erasmus School of History, Culture and Communication Dick Douwes is vanzelfsprekend goed te spreken over deze ontwikkeling: "De unieke brugfunctie tussen universiteit en museum die met dit bijzonder hoogleraarschap tot stand komt, is van groot belang. Het museum krijgt academische input en de universiteit kan haar maatschappelijke relevantie in de praktijk brengen."

Via Nieuwsbank.nl

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres