universiteit amsterdam fietsen kraken studenten

AMSTERDAM - Niet iedereen is even blij met de inhuldiging van kroonprins Willem-Alexander. De gemeente Amsterdam werkt hard om de stad er op 30 april pico bello te laten uitzien. Inmiddels zijn honderden fietsen van studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) verwijderd. Reden voor studentenpartij Ons Kritisch Alternatief om enkele parkeerplekken aan het Singel te 'kraken'. Daarover bericht de website van het Parool.

De gemeente verwijdert de fietsen van studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Spuistraat overdag. De studenten studeren dan.

In de Spuistraat is het verboden om fietsen te parkeren. De studenten kunnen hun fietsen alleen stallen aan het Singel, maar daar ontbreekt het aan voldoende ruimte.

Ons Kritisch Alternatief heeft ingegrepen door een aantal parkeerplaatsen voor auto's te 'kraken', zodat studenten daar hun fietsen kwijt kunnen.

Volgens de studentenpartij is dat nodig om verkeersopstoppingen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat het onderwijs aan de UvA toegankelijk blijft.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres