Normal_schaar-lintje

AMSTERDAM – Aanstaande vrijdag zal het nieuwe gebouw van het Amsterdam University College (AUC) in het bijzijn van prominenten uit de academische wereld, het bedrijfsleven en de stad Amsterdam worden geopend.

Helga Nowotny, als voorzitter van de European Research Council (ERC) verantwoordelijk voor de verdeling van miljarden Europees onderzoeksgeld, houdt de keynote speech. Nowotny is lid van de International Advisory Board van het AUC en zal ingaan op de relatie tussen onderwijs en onderzoek.

Berry Marttin, lid van de Raad van Bestuur Rabobank Nederland en voorzitter van de International Advisory Board van het AUC, belicht de rol van hoger onderwijs binnen een globaliserende samenleving.

Lodewijk Asscher, wethouder Onderwijs gemeente Amsterdam, verricht de openingshandeling. Asscher heeft zich vanaf de oprichting van het AUC geschaard achter de combinatie van excellentie en diversiteit die aan het AUC centraal staat. De gemeente Amsterdam heeft het AUC met een startsubsidie ondersteund.

De nieuwbouw van het AUC, het gezamenlijke onderwijsinstituut van de UvA en de VU Amsterdam, bevindt zich op Science Park Amsterdam. Architect Francine Houben van Mecanoo, dat het nieuwe AUC-gebouw ontwierp, en Robbert Dijkgraaf, directeur van het Institute for Advanced Study (Princeton) en één van de grondleggers van het AUC, geven tijdens de opening in een film hun visie op het ideale onderwijsgebouw.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen