Normal_kunstpoppetjes

AMSTERDAM – De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit van Amsterdam slaan de handen ineen om een expertisecentrum op het gebied van de oudheidstudies, klassieke talen en archeologie op te bouwen.

Het expertisecentrum zal de naam Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology (ACASA) gaan dragen. Met ACASA bundelen de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam hun krachten om hun sterke, internationaal erkende positie op deze terreinen verder uit te bouwen. De oprichting wordt 1 oktober gevierd met onder andere een voordracht van Ian Morris, die als archeoloog en cultuurhistoricus wereldfaam geniet.

ACASA wil zich ontwikkelen tot een breed en toonaangevend expertisecentrum op het gebied van de oudheid en de archeologie. Op 1 september is een eerste, officiële stap gezet met het gezamenlijk aanbieden van masteropleidingen klassieke talen, oudheidstudies en archeologie. Concreet betekent een groter docentencorps een grotere variatie aan vakken, disciplines en specialismen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen